Homeopathie De Hardenbrink
Homeopathie De Hardenbrink Homeopathie De Hardenbrink: De Praktijk Homeopathie De Hardenbrink: Heel Gewoon Homeopathie De Hardenbrink: Verbinding Homeopathie De Hardenbrink: Informatie Homeopathie De Hardenbrink: De Verandering Homeopathie De Hardenbrink
Homeopathie De Hardenbrink Homeopathie De Hardenbroek Homeopathie De Hardenbroek

Homeopathie De Hardenbrink: Rustpunt

De boerderij - Het is heerlijk wonen, werken en recreëren op ´de Hardenbrink´. Op een kaart uit 1832 staat de boerderij vermeld als ‘Klein Hardenbrink’. Waarschijnlijk is deze plek al bewoond vanaf de 16e of 17e eeuw.
Door verwaarlozing, leegstand en het verlangen van een vorige eigenaar te slopen en nieuw te bouwen, was dit gemeentelijke monument in 2001 een ruïne. De rechtbank deed onderzoek naar de haalbaarheid tot restauratie. De boerderij werd beoordeeld als karakteristiek en sympathiek Veluws en zo werd in 2002 begonnen met de restauratie tot een comfortabele woning, met een oude ziel.

Het land – Eind 2005 werd door verkaveling het achterste perceel geruild met een naastgelegen stuk, waardoor het land vierkant werd. Duizenden bomen werden geplant, als houtsingel. Er werd een grote kikkerpoel gegraven en wilde bloemen ingezaaid.
Op een afgegraven stuk groeit intussen oerbos. Hazen, konijnen en eekhoorns vermaken zich uitstekend. Kikkers en salamanders bevolken samen met eenden en waterhoentjes de poel.

Rustpunt - De Hardenbrink is bij uitstek een plek voor een moment van rust. Als fietser of wandelaar, of tijdens een tochtje met de auto, ziet u hier het zitje van de Stichting Rustpunt (www.rustpunt.nu). Ga lekker zitten en kijk om u heen. Of volg het grindpad naar de koffie, thee of limonade.

U bent van harte welkom, op ‘de Hardenbrink’.
Tot ziens!

Homeopathie De Hardenbrink

Rustpunt De Hardenbrink

Homeopathie De Hardenbrink

Rust - ‘Wie als een schildpad, die haar ledematen in haar pantser kan terugtrekken, in staat is zijn zintuigen te beheersen door ze van wereldlijke prikkels af te wenden, is met het hoogste bewustzijn verbonden’. (Srimad Bhagavadgita – vers 58)

Overbelast snakken we soms naar een rustmoment. Schildpadden oefenen al 250 miljoen jaar deze levenskunst. Ze bestonden al vóór de dinosaurussen!
Schildpadden doen niet ‘niets’, maar concentreren hun krachten door altijd rustig te blijven. Langzaam nemen ze de tijd, terwijl ze best hard kunnen lopen. Ze geven nooit op, en ze durven veranderingen aan te gaan.

Wij kunnen veel van schildpadden leren!
Schildpadden leven sober en zijn gemakkelijk tevreden. Ze begrijpen dat wanneer ze het geluk buiten zichzelf zoeken, ze bittere ervaringen op doen. Zij weten dat de deur naar het geluk naar binnen toe open gaat. Zoals een homeopathisch middel je prikkelt je eigen levenskracht te gebruiken, om te leven wie je echt bent.

 

Homeopathie De Hardenbrink

Homeopathie De Hardenbrink | Jolly Determann | Klassieke Homeopaat | NVKH-Lid 02-0257 | Hardenbrinkweg 28 8071 SM | Nunspeet | Tel 0341- 264909 | E-mail info@homeopathie-dehardenbrink.nl

Homeopathie De Hardenbrink