Homeopathie De Hardenbrink
Homeopathie De Hardenbrink Homeopathie De Hardenbrink: De Praktijk Homeopathie De Hardenbrink: Heel Gewoon Homeopathie De Hardenbrink: Verbinding Homeopathie De Hardenbrink: Informatie Homeopathie De Hardenbrink Homeopathie De Hardenbrink
Homeopathie De Hardenbrink Homeopathie De Hardenbroek Homeopathie De Hardenbroek

Homeopathie De Hardenbrink: De Verandering

Iets over mijzelf - In 1995 studeerde ik af aan de School voor Homeopathie te Amersfoort, na een studie van zes jaar. Met veel plezier werkte ik jarenlang in mijn praktijk in Bussum. In 2002 verhuisde ik naar het buitengebied van Nunspeet, waar ik mijn praktijk heb in de oude boerderij ‘De Hardenbrink’. Ook het contact met de mensen in Bussum is hecht gebleven en af en toe werk ik nog wat in mijn oude woonplaats.

Persoonlijk - Ik ben homeopathie gaan studeren omdat ik door de eerste ervaring met deze geneeskunde uitermate geboeid werd. De persoonlijke benadering, voor mij als unieke mens, voelde als een warme deken.
Indertijd stuurde mijn huisarts mij door naar een specialist. Ergens in dat traject voelde ik weerstand en wilde ik een zachtaardige en persoonlijke benadering. Ik wilde gerustgesteld worden!
Het woord ‘homeopathie’ schoot in mijn hoofd, maar ik wist daar niets vanaf. In een gidsje vond ik een Klassiek Homeopaat en ik maakte vol vertrouwen, maar zonder te weten waar ik terecht zou komen, een afspraak. Klassiek? Geen idee.
…. ‘Klassiek’…. de benadering, zoals Samuel Hahnemann de homeopathie wilde toepassen: zo persoonlijk mogelijk….
Homeopathie was en is voor mij een weg die heel vanzelfsprekend is. Ik wil niet gevangen blijven zitten in het verleden, maar de kennis die ik met die ervaringen heb opgedaan toepassen in het heden.

De vooruitgang - Het is lang geleden dat Henry Ford de eerste auto aan de consument aanbood en zei: ‘je kunt de Model T krijgen in elke kleur die je wilt, als het maar zwart is.’ De auto voor iedereen en niet alleen voor de elite, was een vernieuwing in die tijd. Er is veel gebeurd, sindsdien. Dat model van toen heeft goed gewerkt, maar is nu compleet achterhaald. Zo is het ook met ziektes blijvend onderdrukken. Dat kan een tijd goed gaan, maar het is belangrijk om juist in deze tijd met zoveel veranderingen, eens opnieuw vanaf nul te beginnen. Zo kunnen we in een nieuwe manier van denken leren dat we allereerst goed voor onszelf moeten zorgen, zodat alle grote veranderingen die er in de wereld gaande zijn, tot plezier en werkelijke vooruitgang leiden. Niet blijvend verdoven, of naar de buren wijzen. We mogen onze eigen kracht gebruiken en het oude los laten om de weg vrij te maken voor pure stroming, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.

Homeopathie De Hardenbrink
Homeopathie De Hardenbrink

Van huis uit heb ik veel belangstelling voor de natuur meegekregen. Die belangstelling heeft geleid tot het gevoel iets te willen bijdragen aan een klein stukje aarde. Iets achter te willen laten, aan de toekomst.
Het is voor mij dan ook een oneindige vreugde het land achter de boerderij te zien als paradijs. Vogels, kikkers, hazen en konijnen, bloemen, bomen en nog veel meer.
Het is een geweldige plek om een intens moment te beleven, stil zittend op de oude houten bank bij de kikkerpoel. Een heilig heel moment te voelen. Het besef dat alles met alles en iedereen met iedereen verbonden is.

Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten:
www.nvkh.nl
De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland:
www.kvhn.nl
Evelien Griffioen, voetreflexie: www.praktijkmani.nl

www.de-vuurplaats.com

Jolly Determann
Jolly Determann

Homeopathie De Hardenbrink

Homeopathie De Hardenbrink | Jolly Determann | Klassieke Homeopaat | NVKH-Lid 02-0257 | Hardenbrinkweg 28 8071 SM | Nunspeet | Tel 0341- 264909 | E-mail info@homeopathie-dehardenbrink.nl

Homeopathie De Hardenbrink